HAN
HAN
HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap

Nieuws

nieuws foto

Twee onderzoekswerkplaatsen voor leren met ICT gehonoreerd!

Er zijn vlak voor en na de zomervakantie (2018) twee onderzoekswerkplaatsen voor leren met ICT gehonoreerd waarin de HAN een grote rol speelt. Er is één werkplaats voor Primair Onderwijs (PO) en één voor het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO). De werkplaatsen worden gefinancierd vanuit NRO subsidie. Zowel voor het PO als MBO geldt dat er landelijk gezien slechts één werkplaats rondom Leren met ICT gefinancierd kon worden. Het is voor de HAN een mooi resultaat dat beide subsidies zijn toegekend!
Meer informatie »
nieuws foto

OPROEP: Meewerken aan de Toekomstvisie op wonen en werken in Arnhem

Voor de herinrichting van het HES terrein op de grens tussen Arnhem en Oosterbeek wordt in opdracht van AMVEST gewerkt aan de visie voor een duurzame woon/werk omgeving. Hierbij zijn we ook nadrukkelijk geïnteresseerd in de onbevangen meningen, wensen en verwachtingen van jonge mensen.
Meer informatie »
nieuws foto

Gelderland meest ondernemende regio matcht goed met ambities HAN

In 2019 mag Gelderland zich samen met Asturië (Spanje) en Thessalië (Griekenland) European Entrepreneurial Region van het jaar noemen. Provincie Gelderland heeft namelijk de award voor de meest ondernemende regio in de Europese Unie gewonnen.
Meer informatie »
nieuws foto

Wie wint de Grote Pitchfinale?

Afgelopen dinsdag 19 juni 2018 was de grote Pitchfinale van het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de HAN.
Meer informatie »
nieuws foto

Alle Comenius Fellows 2018 van de HAN bekend

HAN haalt naast 5 Teaching Fellows ook Senior Fellow beurs binnen!
Meer informatie »
nieuws foto

Studenten opgelet: pitch voor 1 mei jouw idee over duurzame mobiliteit

Hoe verduurzamen we de mobiliteitssector in Nederland? Ben jij een ondernemende student en heb jij hét idee, concept of de technologische doorbraak in handen? Kom je idee pitchen tijdens hét evenement over duurzame mobiliteit voor professionals: het festival ‘Move on Up’!
Meer informatie »
nieuws foto

Innovatie en ondernemen vloeien in elkaar over op StartupDelta Summit

Industriepark Kleefsewaard (IPKW) in Arnhem stond donderdag 19 april in het teken van de energieke StartupDelta Summit. Op dit innovatie evenement kwamen ondernemers, overheid en onderwijs samen om kennis te delen en elkaar te inspireren. Rond de 3.000 bezoekers waande zich een dag lang in de boeiende wereld van de startups en innovatie. Ook de HAN was sterk vertegenwoordigd.
Meer informatie »
nieuws foto

CvVO Nieuwsbrief april 2018

Wil je aan de slag met ondernemen en/of innoveren? HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (HAN CvVO) helpt jou.  
Meer informatie »
nieuws foto

HAN actief bij StartupDelta Summit

Op het Industrieterrein Kleefse Waard in Arnhem bundelen donderdag 19 april a.s. overheden, hoger onderwijs en bedrijfsleven hun denk- en daadkracht tijdens de StartupDelta Summit. Bij dit grootschalige event worden ruim 2.500 bezoekers uit heel Nederland verwacht. Ook Prins Constantijn van Oranje zal erbij zijn, als special envoy voor StartupDelta. Doel is om Nederlandse startups de wind vol in de zeilen te geven. Deelnemers wisselen die dag ervaringen en expertise uit. De hamvraag luidt: hoe kunnen startups snel starten, doorgroeien en internationaliseren? De HAN is mede-initiatiefnemer van de summit en draagt inhoudelijk veel bij aan het programma.
Meer informatie »
nieuws foto

Volop ondernemerschap op de Business4You-markt

Onderdeel van de minor Ondernemen is de Business4You-markt. De studenten krijgen de opdracht om in zes weken een business op te zetten en zoveel mogelijk winst te maken. Dat prikkelt natuurlijk de creativiteit! Op donderdag 22 maart 2018 presenteerden de studenten hun business op de HAN in Arnhem.
Meer informatie »
nieuws foto

TBK-Student Company wint Jong Ondernemen Marktdag Award

Zaterdag 17 februari 2018 stonden 21 Student Companies op de Marktdag Oost-Nederland in Winkelcentrum Kronenburg. Zowel vanuit het MBO als vanuit het HBO presenteerden, demonstreerden en verkochten de studenten hun zelf bedachte nieuwe producten.
Meer informatie »
nieuws foto

Vijf nieuwe teaching fellows binnen de HAN

Maandag 19 maart 2018 ontving Adviesbureau Subsidies goed bericht van NRO over de door de HAN ingediende aanvragen van Comenius Teaching Fellows. Vijf van de zeven aanvragers van de HAN hebben de beurs van 50.000 euro toegekend gekregen.
Meer informatie »
nieuws foto

CvVO Nieuwsbrief februari 2018

Wil je aan de slag met ondernemen en/of innoveren? HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (HAN CvVO) helpt jou.
Meer informatie »
nieuws foto

HAN Wereldburger event (slotevent Duurzame Stagehub)

Tijdens het HAN Wereldburgerevent, het slotevent van HAN Duurzame Stagehub op 10 oktober 2017 kregen de bezoekers een prachtig overzicht van wat er allemaal speelt om armoede, ongelijkheid en klimaatverandering te beëindigen. Talloze kleine projecten dragen hier aan bij, maar ook grote multinationals zijn hiermee dagelijks bezig.
Meer informatie »
nieuws foto

Ten Clarenwater Thesis Award

Ken of ben jij een student die in 2017 een excellente scriptie heeft geschreven op het gebied van familiebedrijven? Of ken je iemand die zo’n student kent? Dan graag aandacht voor het volgende.
Meer informatie »
nieuws foto

Universities of Applied Sciences as Innovators in regional eco-systems

HAN Biocentre and Analysis heeft tijdens de European Innovation Summit 2017 een pitch van het project Microbiologische Oliën gehouden, o.a. voor een aantal Europarlementariërs. Smart Partnerships for Regional Impact!
Meer informatie »
nieuws foto

Studenten: Doe mee aan de Cleantech Battle 2018

Ben jij een student MBO, HBO of WO uit Oost-Nederland en heb je meegewerkt aan een vraagstuk op het gebied van duurzame technologie? En verdient jouw project een podium? Schrijf je dan in voor de Cleantech Battle 2018 tijdens het Cleantech Tomorrow Event.
Meer informatie »
nieuws foto

Terugblik InScience Festvial 2017

InScience is hét wetenschapsfilmfestival in Nederland. De derde editie vondt plaats van 8-12 november 2017 in Nijmegen. Het festival richt zich op film, kunst en wetenschap. De HAN is founding partner van dit festival.
Meer informatie »
nieuws foto

Wind mee voor EWICON-R

EWICON-R is een project dat een nieuwe manier gebruikt om windenergie geruisloos en zonder slagschaduw om te zetten in elektrische energie.
Meer informatie »
nieuws foto

Oud studenten HAN en RU verkopen bedrijf RESNAP aan Albelli.

De beste ideeën beginnen in de kroeg. Dat bewijzen Thomas Beguin en Erik-Jan Schreurs, wiens start-up ReSnap onlangs werd overgenomen door fotoboekenproducent Albelli. De ondernemende dertigers begonnen al tijdens hun studie hun eerste bedrijf, met hulp van een financiering van Rabobank Rijk van Nijmegen. Ze zijn begeleid en gefinancierd vanuit Gelderland valoriseert.
Meer informatie »