HAN
HAN
HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap

Nieuws

nieuws foto

CvVO Nieuwsbrief februari 2018

Wil je aan de slag met ondernemen en/of innoveren? HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (HAN CvVO) helpt jou.
Meer informatie »
nieuws foto

HAN Wereldburger event (slotevent Duurzame Stagehub)

Tijdens het HAN Wereldburgerevent, het slotevent van HAN Duurzame Stagehub op 10 oktober 2017 kregen de bezoekers een prachtig overzicht van wat er allemaal speelt om armoede, ongelijkheid en klimaatverandering te beëindigen. Talloze kleine projecten dragen hier aan bij, maar ook grote multinationals zijn hiermee dagelijks bezig.
Meer informatie »
nieuws foto

Ten Clarenwater Thesis Award

Ken of ben jij een student die in 2017 een excellente scriptie heeft geschreven op het gebied van familiebedrijven? Of ken je iemand die zo’n student kent? Dan graag aandacht voor het volgende.
Meer informatie »
nieuws foto

Universities of Applied Sciences as Innovators in regional eco-systems

HAN Biocentre and Analysis heeft tijdens de European Innovation Summit 2017 een pitch van het project Microbiologische Oliën gehouden, o.a. voor een aantal Europarlementariërs. Smart Partnerships for Regional Impact!
Meer informatie »
nieuws foto

Studenten: Doe mee aan de Cleantech Battle 2018

Ben jij een student MBO, HBO of WO uit Oost-Nederland en heb je meegewerkt aan een vraagstuk op het gebied van duurzame technologie? En verdient jouw project een podium? Schrijf je dan in voor de Cleantech Battle 2018 tijdens het Cleantech Tomorrow Event.
Meer informatie »
nieuws foto

Terugblik InScience Festvial 2017

InScience is hét wetenschapsfilmfestival in Nederland. De derde editie vondt plaats van 8-12 november 2017 in Nijmegen. Het festival richt zich op film, kunst en wetenschap. De HAN is founding partner van dit festival.
Meer informatie »
nieuws foto

Wind mee voor EWICON-R

EWICON-R is een project dat een nieuwe manier gebruikt om windenergie geruisloos en zonder slagschaduw om te zetten in elektrische energie.
Meer informatie »
nieuws foto

Oud studenten HAN en RU verkopen bedrijf RESNAP aan Albelli.

De beste ideeën beginnen in de kroeg. Dat bewijzen Thomas Beguin en Erik-Jan Schreurs, wiens start-up ReSnap onlangs werd overgenomen door fotoboekenproducent Albelli. De ondernemende dertigers begonnen al tijdens hun studie hun eerste bedrijf, met hulp van een financiering van Rabobank Rijk van Nijmegen. Ze zijn begeleid en gefinancierd vanuit Gelderland valoriseert.
Meer informatie »
nieuws foto

Gelderland 160 innovatieve startups rijker!

“Ondernemerschap staat stevig op de kaart in Gelderland. We zijn trots op de 160 innovatieve starters die zich de afgelopen jaren hier hebben gevestigd.” aldus gedeputeerde Michiel Scheffer bij de feestelijke afsluiting van het project Gelderland valoriseert.
Meer informatie »
nieuws foto

HAN-lectoraten doen onderzoek naar 'werkplaats op weg'

De lectoraten HAN Automotive Research (i-Mobility) en Lean + World Class Performance doen samen een RAAK-MKB-onderzoek onder de titel: 'Werkplaats Op Weg - Op welke wijze zal onderhoud en reparatie van auto’s in de toekomst effectief en efficiënt georganiseerd kunnen worden'. De HAN is lead partner en daarmee zowel projectleider als uitvoerder van het onderzoek.
Meer informatie »
nieuws foto

Gezocht: enthousiaste studenten voor Startup24 Arnhem!

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 november 2017 vindt Startup24 Arnhem plaats. Voor eerste- en tweedejaars studenten dé mogelijkheid om in een pressure cooker-setting te proeven van ondernemerschap. Startup 24 is een landelijk event, geïnitieerd door Prins Constantijn van StartupDelta, dat in twaalf studentensteden tegelijk plaatsvindt. Wellicht heb je er al iets over gezien bij De Wereld Draait Door of in de krant.
Meer informatie »
nieuws foto

Startup envoy Constantijn van Oranje lanceert crash course ondernemen voor studenten

Lokale studententeams uit twaalf studentensteden organiseren Startup24 (10-11 november), een 24-uurs event om 1e en 2e jaars-studenten voor het ondernemerschap te enthousiasmeren.
Meer informatie »
nieuws foto

HAN en Saxion lanceren Topondernemersregeling

Als student kiezen tussen je eigen onderneming of je studie? Dat probleem is verleden tijd voor ondernemende studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Saxion. Op 7 september lanceerden de beide hogescholen de Topondernemersregeling (TOR) voor hun studenten. De regeling, geïnspireerd door de Topsportregeling, faciliteert studenten bij het combineren van ondernemen en studeren.
Meer informatie »
nieuws foto

Inschrijving IGNITE Award van start

Op 1 september start de inschrijving voor de derde editie van de IGNITE Award. IGNITE is een trainingstraject voor Gelderse startups, die primair een sociaal of maatschappelijk doel nastreven. Deelname geeft hen de mogelijkheid om vanuit een goed sociaal businessidee aan de slag te gaan als sociaal ondernemer. Uit alle inzendingen gaan zes finalisten door naar de finale. Zij maken kans op een investering van 100.000 euro. De deadline voor deelname sluit op 28 september.
Meer informatie »
nieuws foto

Nijmeegse Ondernemespitch 2017

De Nijmeegse Ondernemerspitch vindt plaats voorafgaand aan de Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar op vrijdag 17 november 2017. Dit jaar vindt de Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar alweer voor de negende keer plaats. Ieder jaar is de zaal van de Vereeniging gevuld met 200 –250 vooraanstaande Nijmeegse ondernemers.
Meer informatie »
nieuws foto

HAN-ideeënbus ondersteunt studentenplatform Sustainable Development Goals

Hoe mooi zou het zijn: een HAN-breed duurzaamheidsplatform, waar continu nieuwe projecten worden geboren die bijdragen aan een betere wereld, waar studenten vanuit hun eigen opleiding, inspiratie en passie met ideeën komen, waar studenten met een andere discipline op voortbouwen en multidisciplinair samenwerken, waar docenten en lectoren vervolgens op aanhaken en verbindingen met bedrijven tot stand komen.
Meer informatie »
nieuws foto

HAN Succesvol met RAAK MKB projecten

De HAN heeft in maart 2017 vier RAAK MKB projecten ingediend. In totaal zijn er 15 projecten toegekend door Regieorgaan SIA, waarvan vier voor de HAN. En daarnaast is de HAN betrokken in een partnerproject met de Hogeschool Utrecht, die ook toegekend is.
Meer informatie »
nieuws foto

HyMove B.V. tekent overeenkomst met Chinees bedrijf HPI voor de productie van brandstofcelsystemen

Huai’an Powerful Industry (HPI) Co. Ltd gaat waterstofvoertuigen bouwen met brandstofcelsystemen van HyMove.
Meer informatie »
nieuws foto

HAN-HUNTU team wint snelkookpanwedstrijd

De jury bestaande uit Huib de Jong(Rector HvA), Mirjam Leloux(IXA-UvA-HvA en Hein Roelfsema(Voorzitter DutchCE) overhandigde zondagmiddag, 11 juni 2017, de snelkookpan aan het team van HAN-HUNTU. Collega Ank Greijmans en haar studenten uit het Caraïbische gebied hadden het hele weekend gewerkt aan het aanscherpen van de propositie om studenten uit de Antillen beter te begeleiden naar een HBO diploma in Nederland. Het doel van de propositie was de projectorganisatie HAN-HUNTU een duurzame toekomst te geven, zodat zij door kan gaan met haar bestaan als de projectsubsidie op is.
Meer informatie »
nieuws foto

Maarten Barckhof interviewt Jeremy Rifkin

Op 10 mei 2017 gaf de Amerikaanse visionair Jeremy Rifkin een goed bezocht gast-college bij de HAN over zijn visie op de nabije toekomst wat betreft communicatie, energie en transport. Diezelfde avond sprak hij op het jaarcongres van het Gelders Energie Akkoord (GEA). Volgens Rifkin verandert de wereld en komen diverse ontwikkelingen nu op zo’n manier samen dat we aan de vooravond staan van een grote transitie.
Meer informatie »