HAN
HAN
HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap

HAN actief bij StartupDelta Summit

Op het Industrieterrein Kleefse Waard in Arnhem bundelen donderdag 19 april a.s. overheden, hoger onderwijs en bedrijfsleven hun denk- en daadkracht tijdens de StartupDelta Summit. Bij dit grootschalige event worden ruim 2.500 bezoekers uit heel Nederland verwacht. Ook Prins Constantijn van Oranje zal erbij zijn, als special envoy voor StartupDelta. Doel is om Nederlandse startups de wind vol in de zeilen te geven. Deelnemers wisselen die dag ervaringen en expertise uit. De hamvraag luidt: hoe kunnen startups snel starten, doorgroeien en internationaliseren? De HAN is mede-initiatiefnemer van de summit en draagt inhoudelijk veel bij aan het programma.

Wie Nederland zegt, zegt innovatie. Wat te denken van 10+ innovatieve regio’s op een oppervlakte ruwweg zo groot als Silicon Valley? Onderwijs en wetenschap in ons land behoren tot de mondiale top. Op de Global Innovation Index staan we op de 3e plek. Voeg daarbij een open, moderne, stabiele werk-, studeer- en leefomgeving, en het is glashelder: internationaal toptalent en innovatieve bedrijven gedijen hier geweldig. Alle reden dus om, zoals met deze StartupDelta Summit, alles eraan te doen om die prachtige positie te behouden en te verstevigen

Startup Delta Summit

Startup Delta Summit wil van toegevoegde waarde zijn voor het versterken, verbinden en vergroten van het startup-ecosysteem in Nederland. Want de internationale concurrentie zit geen moment stil; het kan én moet altijd beter als het gaat om het starten, laten groeien en internationaliseren van business. Door alle kennis en kunde van overheden, bedrijven en innovatiehubs bijeen te brengen beogen de initiatiefnemers van de summit – waaronder Erasmus Centre for Entrepreneurship, Provincie Gelderland en Industriepark Kleefse Waard – het Nederlandse startup-ecosysteem in één hub samen te voegen. Om zo barrières te slechten en de toegang te vergroten tot talent, kapitaal, kennis, netwerken en markten.

Logo StartupDelta Summit

HAN doet volop mee

Medewerkers en studenten van de HAN nemen op 19 april meerdere programmaonderdelen voor hun rekening. Zoals een meet-up rondom Groene Chemie, over de actuele stand in dit veld en over veelbelovende toepassingsmogelijkheden. Of de workshop over slagvaardige samenwerking tussen mkb en hbo. Verder zullen (oud-)HAN-studenten met gepaste trots hun innovaties showcasen op het Innovatieplein. Ook zullen ze van zich laten horen in het studentendebat en ontbreken ze niet tijdens de FuckupNight, waar missers en miskleunen met elkaar worden gedeeld. Want innoveren betekent óók leren van (en lachen om) wat er verkeerd ging. De regie over deze en alle andere HAN-bijdrages tijdens de summit voert het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (CvVO).

Verbinding met zwaartepunten HAN

De HAN brengt onderzoek, onderwijs en de praktijk rondom Sustainable Energy & Environment (kortweg SEE) dichter bij elkaar. Via samenwerking met alle partijen in projecten zoeken we samen naar vernieuwing en innovatie. De kennis die we ontwikkelen, daar profiteren we allemaal van. Bedrijven en instellingen vinden in de HAN een stevige kennispartner, en de HAN zet op haar beurt de ontwikkelde kennis in om haar studenten nog beter voor te bereiden op een snel veranderende toekomst. Naast SEE focust de HAN ook op de zwaartepunten Health en Smart Region.

Boeiend en bruisend programma

Met 2 grote podia, tientallen werksessies, een speelveld, het Innovatieplein, een themacafé en gezaghebbende sprekers kan het niet anders of 19 april wordt een dag boordevol innovatie en inspiratie. Bekijk nu alvast het volledige programma-aanbod.

Medewerkers en studenten: welkom!

Voor HAN-studenten en -collega’s die betrokken zijn bij innovatie en startups of uit interesse graag meer hierover willen weten, vormt dit event een niet te missen kans. Om te leren. Om te delen. Om inspiratie op te doen. En om je partners van nu (of van morgen!) te ontmoeten. In feite is dit een dag voor iedereen die innovatie en ondernemerschap een warm hart toedraagt en/of er als professional veel mee van doen heeft.

Werk of studeer je aan de HAN en wil jij ook erbij zijn op de StartupDelta Summit? Meld je dan vóór 10 april aan via het secretariaat van HAN CvVO: annemarie.buining@han.nl. Je ontvangt van haar een promotiecode waarmee je je ticket kunt verzilveren. Belangstellenden van buiten de HAN kunnen zich aanmelden via de StartupDelta Summit-site.

Industriepark Kleefse Waard

Plek van handeling op 19 april is Industriepark Kleefse Waard. Dit bedrijventerrein te Arnhem biedt ruimte en inspiratie aan innovatieve ondernemers op het vlak van clean technologies (energie- en milieutechnologie). Nieuwsgierig naar deze hotspot voor innovatie en duurzaamheid? Volg dan de rondleiding, die je in 3 minuten wegwijs maakt in het park.