HAN
HAN
HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap

Wind mee voor EWICON-R

EWICON-R is een project dat een nieuwe manier gebruikt om windenergie geruisloos en zonder slagschaduw om te zetten in elektrische energie.

Het project ‘EWICON-R’ ontvangt subsidie uit de OP Oost-regeling voor Grote samenwerkingsprojecten (3.3).

bron foto: OP Oost

Op land en zee

EWICON-R is een project waarbij een nieuwe manier wordt gebruikt om windenergie geruisloos en zonder slagschaduw om te zetten in elektrische energie. Er worden elektrisch geladen deeltjes in de wind gebracht en daarna door de wind naar een stroomcollector geblazen. De aanwezige elektrostatische lading wordt met een stroomcollector opgevangen waardoor hoge spanningen opgewekt worden. Door de EWICON-R als module uit te voeren, kan deze zowel in “windmolens op land” als “windmolens op zee” ingebouwd worden. EWICON-R staat voor “Elektrostatische Windenergie Convertor met Recirculatie van de deeltjes”.

Partners

Partners in het consortium zijn: Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (Arnhem), Stanmax Electronics (Holten), Doorga Matrijzen en Speciale Gereedschappen (Zutphen), PenoVation (Wageningen), SPIE Nederland B.V. (Breda, Noord-Brabant) en Serietec (Wageningen).

Bron: Blik op Oost nieuwsbrief-november 2017