HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap

Minoren

Ben jij ondernemend en innovatief ťn wil je het verschil maken in de wereld? Of heb je een bedrijfsidee en wil je starten of ben je al gestart en wil je groeien? Dan is het volgen van een minor de manier om dit te doen. Pak nķ deze kans zodat je een half jaar lang kunt werken aan het realiseren van je droom.

Naast de minor Adviseren biedt de HAN twee ondernemende minoren,†afhankelijk van jouw eigen route:

Minor Onderneem! De Ontdekkingsreis

Ben jij ondernemend en innovatief ťn wil je verschil maken in de wereld? Volg de minor Onderneem! De Ontdekkingsreis ťn ontdek en ervaar hoe je vanuit je kracht en passie komt tot dat verschil. Van innovatie tot eigen bedrijf, veel is mogelijk.

Je gaat tijdens de minor aan de slag met de volgende vier vragen:

 • Wie ben ik?
 • Hoe kijk ik naar de wereld?
 • Welke bijdrage kan ik aan de wereld leveren?
 • Hoe zet ik mijn ideeŽn om naar actie?

Inhoud
Dat doe je niet alleen, maar samen met ervaren trainers, bevlogen ondernemers, eigentijdse visionairs en pioniers en uiteraard met andere betrokken studenten. Door verbinding te zoeken met elkaar, ga je je ideeŽn verrijken, je krachten versterken en je talenten benutten. Met ruimte voor het leren van je fouten en het vieren van je successen.

Doel
Het uiteindelijke doel? Een bijdrage leveren aan de maatschappij. Op een manier die helemaal bij jou past.

Wat onze minor uniek maakt is:

 • Custom Made onderwijs - on the go: we peilen constant jouw ontwikkel- en leerbehoefte. Dit resulteert in een flexibel programma dat op maat, met elkaar wordt ontwikkeld
 • Jij als individu staat centraal
 • Focus op Hoofd, Hart en Handen: het gaat om weten, voelen en doen. We spreken verschillende soorten intelligentie aan
 • We maken een continue beweging van binnen naar buiten. Inzicht in jezelf leidt tot actie naar buiten en andersom

Minor Onderneem! De Zakenreis

Heb jij al een eigen idee ůf bedrijf en wil je jouw ondernemersdroom werkelijkheid laten worden? Volg dan de minor Onderneem! De Zakenreis en bepaal tijdens deze reis jouw eigen ondernemersroute. Met ervaren trainers, bevlogen experts, een team van ondernemers, een deskundige coach en andere betrokken studenten werk je een half jaar lang intensief samen om jouw bedrijf tot een succes te maken. Je doet dit in het speciale Startup Office, dat exclusief is opgezet voor de deelnemers van Onderneem! De Zakenreis.

Doel
Met de minor Onderneem! De Zakenreis leg je een reis af die leidt tot een kansrijk bedrijf of groei van je bedrijf. Deze reis leg je niet alleen af maar met collega-ondernemers die hun bedrijf ook willen laten groeien.

Inhoud
Ondernemerschap is keuzes maken en dat laten we je ook ervaren in deze minor. Jij gaat samen met je coach doelen vaststellen voor jou en je bedrijf. Hierbij wordt gekeken naar welke kennis en competenties jij nodig hebt om jouw business een stap verder te brengen. Vervolgens ga je individueel en samen met anderen aan de slag om jouw doelen te bereiken. Je toont eigenaarschap over je eigen leertraject en je maakt je eigen business tot een succes.

Daarom bieden we actuele kennis, volgen we innovaties en ontwikkelingen en proberen de toepassing hiervan te transformeren op je bedrijf. Op basis van je persoonlijke leerroute volg je workshops, trainingen en kennissessies op de volgende thema's:

 • Persoonlijk leiderschap
 • Verdienmodellen
 • Marketing & Strategie
 • Innovatie
 • Financiering & Wet en regelgeving
 • Ondernemersvaardigheden

Wat onze minor uniek maakt:

 • Jij als ondernemer en jouw bedrijf staan centraal
 • Een half jaar lang ondernemen in je eigen bedrijf
 • Jij bepaalt zelf de route en groei van je bedrijf

We combineren actuele theorie met de praktijk (jouw business) en sturen continu aan om naar buiten te gaan.

Minor Adviseren

Heb je affiniteit met of ervaring in het (zelfstandig) adviseren? Wil jij als professional graag deze rol vervullen? Dan is deze minor iets voor jou.
Adviseren is een apart vak. Door het samenhangende en praktijkgerichte programma leer je welke stappen je moet zetten om tot een goed onderbouwd en bruikbaar advies te komen. Je doet kennis op en leert vaardigheden om de rol van adviseur met plezier op je te nemen.

Doelgroep
De minor Adviseren is bedoeld voor studenten met de ambitie om hun adviserende vaardigheden al tijdens hun studie verder te ontwikkelen.

Inhoud
De rode draad door de minor Adviseren is een grote casus: dit is de adviesopdracht van een externe opdrachtgever die je (met hulp van de docenten en procesbegeleiders) zelf gaat zoeken. Deze minor wordt uitgevoerd door middel van het flipping the classroom principe. Theorie en instructies voor opdrachten worden online via screencasts aangeboden. In de workshops ga je met klasopdrachten aan de slag. Inhoudelijke onderwerpen van de workshops zijn onder meer het adviesproces, offerte opstellen, presenteren en onderzoek doen.

Minor Bedrijfsopvolging bij Familiebedrijven

Als je het bedrijf van een familielid wilt opvolgen, volg dan de minor Bedrijfsopvolging. Deze minor wordt samen met Windesheim en Saxion aangeboden.

De minor†bestaat uit drie delen:

 • huidige situatie
 • overdracht
 • toekomst

Kijk voor meer informatie en aanmelden†voor deze†minor op www.kiesopmaat.nl.

SCHRIJF JE IN VOOR DE MINOREN

LET OP: Inschrijven kan van†1 mei tot en met†31 mei 2019

 • Stap 1: Inloggen Alluris
 • Stap 2: Klik in Alluris (bovenin) op "Onderwijs"
 • Stap 3: Klik in het dropdown menu "Onderwijsproducten" en selecteer de optie "Onderwijsproducten kiezen"
 • Stap 4: Klik op de regel waarvoor je een keuze wilt maken. Let hierbij op de fase en soort.
 • Stap 5: Selecteer in het veld ‘status’ de optie ‘Beschikbaar’ en klik op het vergrootglas of klik op de ‘Enter-knop’. Je krijgt hierdoor alleen beschikbare Minoren te zien waarvoor je je kunt intekenen.
 • Stap 6: Zoek en klik op de minor waarvoor je je wilt inschrijven.
 • Stap 7: Vul in het volgende scherm je motivatie in en selecteer†de juiste†periode.
 • Stap 8: Klik op ‘Opslaan’. Je studiecontract wordt getoond. Bij de regel waar je net een keuze hebt gemaakt zie je de status ‘Ingediend’ staan.
  Je keuze wordt goedgekeurd door je SLB-er en hiervan ontvang je bericht op je startscherm van Alluris.

Studenten kunnen zich voor het 1e of 2e semester inschrijven op een minor. HAN-studenten schrijven zich in via Insite (Alluris). Andere studenten schrijven zich in via www.kiesopmaat.nl

Voor wie
Onze minoren zijn bedoeld voor studenten die ondernemend en vernieuwend willen zijn in loondienst, als zelfstandig ondernemer of adviseur. Studenten van alle hbo-opleidingen, binnen en buiten de HAN, kunnen deelnemen.

Toelating
Deelnemers hebben hun propedeuse behaald en een positief advies van de studieloopbaanbegeleider. Van studenten wordt daarnaast verwacht dat zij (aantoonbare) affiniteit hebben met het (zelfstandig) ondernemerschap.

Meer informatie
Neem voor vragen contact op met Elske van der Kolk en/of†Annemarie Buining†via†06-10 31 15 99.