HAN
HAN
HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap

Innovatiehub

HAN CvVO heeft een aantal innovatiehubs opgezet. Binnen een bedrijf worden structureel studenten ingezet om de onderneming verder te ontwikkelen en innoveren. Ook lectoren en onderzoekers kunnen deelnemen aan een innovatiehub.

In de praktijk

Een innovatiehub binnen een of meerdere bedrijven biedt doorlopend plek aan zo’n 7 à 12 studenten van verschillende studierichtingen en opleidingsniveaus. De studenten lopen stage of studeren af binnen de innovatiehub, aangestuurd door een hubmanager. Na hun stage- of afstudeerperiode nemen nieuwe studenten hun plek in. Vaak gaan zij met hun opdracht verder waar hun voorgangers gebleven waren. Zo is het bedrijf verzekerd van continue aandacht voor innovatie binnen de onderneming.

Aansturing

De Innovatiehub wordt aangestuurd door een afgestudeerde hbo’er in dienst van het bedrijf. De onderneming profiteert op deze manier wel van de innovatieve impuls, maar heeft zo min mogelijk ‘last’ van de dagelijkse aansturing en administratie rondom de inzet van studenten. Ook het formuleren van mogelijke nieuwe opdrachten ligt binnen de verantwoordelijkheid van de hubmanager. Al blijft het bedrijf uiteraard eindverantwoordelijk voor de inhoud van de opdracht.

Meer weten?

Ga naar de website www.innovatiehub.com of neem contact op met Eva Verhoeven via +31 (0)6 22 037 389 of per mail en/of Marieke Wittenhorst via +31 (0)6 40 512 166 of per mail