Educatie Collegetour

Online Educatie collegetour met Splinter Chabot: 13 oktober

Ook bij deze tweede online editie van HAN Educatie Collegetour staan de vragen van leraren uit het regionale basisonderwijs en voortgezet onderwijs, van leraren in opleiding én van lerarenopleiders van de lerarenopleidingen van de HAN centraal. De vragen kunnen vooraf ingediend worden via het aanmeldformulier  én tijdens de collegetour via de chat gedeeld worden. En in het kader van ‘never change a winning concept’ wordt ook Splinter Chabot geïnterviewd door één van de studenten van de lerarenopleidingen van de HAN.  

Hokjesdenken

Splinter Chabot, zoon van Bart Chabot, is moeilijk in een hokje te plaatsen: hij studeerde politicologie én theaterwetenschappen, is televisiemaker en tafelheer bij bijvoorbeeld De Wereld draait door, voorzitter van de JOVD en door Esquire verkozen tot ‘Best dressed man’ 2019. In diverse interviews gaf Chabot aan dat hij niet snel zegt dat hij homoseksueel is. “Ik val op jongens. Ik vind niet dat ik hoef te zeggen: ik ben homo. Want ik ben niet homo, ik ben Splinter”, zei hij hierover. Zijn twee grote inspiratiebronnen zijn dan ook Prince en David Bowie, omdat zij, volgens Chabot, voorbijgingen aan hokjes van man of vrouw, van hetero of homo en weigerden zich in een hokje te laten plaatsen. 

 

De studenten van de studieverenigingen van de HAN Academie Educatie hebben Splinter Chabot uitgenodigd als gast van Collegetour, vanwege hun bewondering voor zijn leiderschap. Hoe is het Chabot gelukt om op zo’n jonge leeftijd zo’n belangrijke maatschappelijke positie te bekleden? Welke weg heeft hij bewandeld om van het creatieve gezin waarin hij geboren is  naar de politie van de JOVD? Welke hobbels kwam hij tegen in zijn streven zijn authenticiteit te bewaren en hoe kunnen de studenten die de leraren van de toekomst zijn kinderen en jongeren helpen vast te houden aan  hun authenticiteit? De collegetour van 13 oktober zal een inspirerend gesprek zijn over leiderschapsontwikkeling en onderwijs. 

 

Alvast inspiratie opdoen? 

  • Bekijk het televisieprogramma Splinter in de politiek 
  • Lees het boek Confettiregen 
  • Bekijk de uitzendingen met Chabot bij De wereld draait door 
  • Lees het artikel ‘Je mag je af en toe best laten kapen door fantasie’in het Parool   
  • Volg Splinter Chabot op Twitter 
  • Luister op zaterdagavond naar Proost! Op Radio 1 

Aanmelden

Om de link te ontvangen om de online collegetour met Splinter Chabot te kunnen volgen, meld je je aan via het online aanmeldformulier. Aanvangstijd: 16.00 uur. 

Programma online Collegetour

Tijden: Start college: 16.00 uur Einde: 16.45 uur  Lees meer...

Door studenten voor studenten

Alleen voor studenten? Nee, vanzelfsprekend zijn docenten en onze relaties in het werkveld van harte welkom! Ook deze editie van Educatie Collegetour is georganiseerd door de studieverenigingen SV Meesterlijk, Lingua Franca, PontifexSV Fabulinus en alummnivereniging Kairos.