HAN
HAN
Educatie Collegetour

Educatie Collegetour met Sjef Drummen: 25 september

Ook in het studiejaar '18/'19 vindt er een serie van 4 edities van HAN Educatie Collegetour plaats. Vorig studiejaar was het centrale thema 'de pedagogische rol van de leraar', het volgend studiejaar worden er bijzondere gasten uitgenodigd, die inspiratie kunnen bieden op het centrale thema 'innovatie van onderwijs'. Dat is dan ook de reden waarom Sjef Drummen - co-founder van vernieuwingsschool Agora- de juiste gast is om de aftrap te geven. 

Agora is een gepersonaliseerd leerconcept waarbij leerlingen van vmbo tot en met gymnasium leren en bezig zijn met hun ontwikkeling. Elke leerling zijn eigen leerroute, diplomagarantie op instroomniveau, drietalige communicatie, state of the art technologie. Geen schoolvakken, geen curriculum, geen huiswerk, geen zittenblijven, geen schoolboeken en geen leraar voor de klas.

Sjef Drummen geeft op dit moment als co-founder van Niekée en co-founder leerconcept van Agora drie lezingen per week. Vorig jaar bezochten meer dan 50 scholen/schoolteams Niekée/Agora in Roermond. Zowel uit het po, vo, mbo, hbo en universiteiten. Drummen studeerde aan de kunstacademie van Maastricht en haalde zijn 1e en 2e graads onderwijsbevoegdheid voor beeldende vakken. Op dit moment is hij directielid van Niekée Roermond van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. In 2014 won hij bij de Ververs Innovatieprijs 2021 voor innovatieve onderwijspraktijk.

Welke tips heeft Sjef Drummen voor de studenten in de zaal van Educatie Collegetour? Wat wil hij deze toekomstige docenten van het Nederlandse onderwijs meegeven? 

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling die we verwachten, is het verstandig om u aan te melden via het online aanmeldformulier. Aanvangstijd: 18.00 uur.

Programma

Datum: 7 juni Gast: Gert Biesta Tijden: Ontvangst met soep en broodje: 17.00 uur Start college: 18.00 uur Einde: 19.30 uur  Meer info

Gert Biesta

Sjef Drummen, co-founder vernieuwingsschool Agora

Door studenten voor studenten

Alleen voor studenten? Nee, vanzelfsprekend zijn docenten en onze relaties in het werkveld van harte welkom! Ook deze editie van Educatie Collegetour is georganiseerd door de studieverenigingen SV Meesterlijk (HAN Pabo en Academische Pabo) en SV Fabulinus (HAN exacte lerarenopleidingen).