HAN College of Technology

Masterclasses

De faculteit Techniek van de HAN en Radboud PUC of Science verzorgen masterclasses voor leerlingen en onderwijsgevenden.

De HAN richt zich op masterclasses (cursussen) voor leerlingen uit havo 4 / 5 met een NT-profiel. PUC of Science richt zich op vwo-leerlingen 5 / 6 en op docenten in het voortgezet onderwijs.

Masterclasses voor leerlingen havo

Voor leerlingen havo 4 / 5 met een NT-profiel organiseert HCOT masterclasses (cursussen), die passen bij verschillende examenonderwerpen. 

  • Masterclasses worden door een docent van de HAN verzorgd op de HAN-campus, of op een locatie buiten de HAN. 
  • Masterclasses vervangen, of geven verdieping op de lesstof met een extra pluselement voor het centraal eindexamen.
  • VO-scholen kunnen de masterclasses zien als lestijd 
  • De masterclasses kunnen een cijfer opleveren, die de VO-school kan gebruiken
  • Een masterclass bestaat uit 6 bijeenkomsten van elk 2 uur. Meestal worden deze aan het einde van de middag (rond 15-17 uur) gehouden. De exacte tijdstippen kunnen eventueel in overleg met de vakdocent en de scholen worden bepaald. 
  • De masterclass wordt aan groepen van circa 10 leerlingen aangeboden. Vaak wordt een groep samengesteld uit leerlingen van meerdere scholen, om zo aan een minimale groepsgrootte te komen.   

Klik op de rode links voor meer informatie:
Masterclass Arduino
Deze masterclass past bij het examenonderwerp G2 Technische automatisering.
Leerlingen programmeren en sleutelen aan een robotje. Deze masterclass vervangt (mogelijk) de lesstof.

Masterclass Elektrotechniek
In de masterclass Elektrotechniek wordt verbinding gelegd met het examenonderwerp G1: Gebruik van elektriciteit en met stukken uit C2. Energieomzettingen.
Leerlingen gaan aan de slag met de professionele energiekoffers van UniTrain® en leren o.a. schakelingen bouwen. Deze masterclass vervangt (mogelijk) de lesstof.

Masterclass Werktuigbouwkunde (in ontwikkeling)
In de masterclass Werktuigbouwkunde staan onderdelen centraal van:
C2. Energieomzettingen, C1. Kracht en beweging en D1. Eigenschappen van stoffen en materialen. De leerling past kennis toe door zelf een zonneboot te ontwerpen en te bouwen. Deze masterclass is een verdieping op de lesstof. 

Masterclasses voor VO-docenten en leerlingen vwo

Radboud Pre-University College (PUC) of Science, de bčtafaculteit van de Radboud Universiteit, verzorgt masterclasses voor

  • vwo-leerlingen (NT / NG) in de vakken wis-, natuur- en scheikunde, biologie, informatica en NLT
  • VO-docenten. Deze masterclasses zijn als nascholing gericht op docentenprofessionalisering en vakvernieuwing in de vakken wis-, natuur- en scheikunde, biologie, informatica en NLT.

Kijk voor het programma in de agenda van Radboud PUC of Science.