HAN
HAN
HAN College of Technology

Excursies hightechbedrijven

In samenwerking met het bedrijfsleven biedt de HAN een nieuwe mogelijkheid bij het maken van een studiekeuze. Havoscholieren met interesse techniek kunnen op excursie bij hightechbedrijven in de regio. 

De roep om jonge, hoogopgeleide mensen met verstand van slimme technologieën is groot in het bedrijfsleven.

Op industrieparken en bedrijventerreinen zijn er heel veel bedrijven waar je aan de buitenkant niet kunt zien wat er binnen allemaal gebeurt. Wanneer je hier binnenstapt dan openbaart zich vaak een hightechomgeving waar robots een groot deel van het werk doen, geautomatiseerde systemen het proces en de logistiek verzorgen en duurzaam wordt omgesprongen met energie. Techniek in optima forma, waar specialistische kennis voor nodig is! Bedrijven openen graag hun deuren voor leerlingen, die op school al echte interesse in techniek hebben laten zien.

Door jongeren achter de schermen van zulke bedrijven te laten kijken, hopen wij hen in hun interesses te bevestigen en nog meer te enthousiasmeren voor een opleiding en toekomst in de techniek. Bovendien worden docenten uit het voortgezet onderwijs zo extra geholpen om op leerlingen de boodschap over te brengen, dat de techniek een toekomst en prachtige uitdagingen in petto heeft.

Selectie en deelname
Welke leerlingen aan de excursie gaan deelnemen, wordt in goed overleg met de eigen docent bepaald. Leerlingen worden op de excursiedag op school met een personenbusje opgehaald en na afloop weer op school teruggebracht. Tijdens een excursiedag worden meerdere bedrijven bezocht.

Meer weten?
Stuur een mail naar hcot@han.nl

HAN | Tech Tour Sfeerimpressie Bedrijfsexcursies