HAN
HAN
HAN College of Technology

Geslaagde Girlsday 2017 bij HAN College of Technology

13 april 2017

Donderdag 13 april werd de landelijke Girlsday 2017 gehouden. HAN College of Technology bood aan 80 meiden uit de onderbouw van 3 verschillende VO-scholen een leuk techniekprogramma én een hightech-tea aan.

Welkom door Zora, de zorgrobot

Welkom door Zora, de zorgrobot

Girlsday is een landelijk initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Het doel van Girlsday is om bij meisjes van 10-15 jaar de belangstelling voor technische opleidingen te vergroten.

Zora en droogijs

Bij binnenkomst werden de gasten van de Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud en de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen verwelkomd door Zora de zorgrobot, die de jongedames met dansjes en muziek verwelkomde. Zora heeft als missie HAN zorg- en techniekopleidingen, in de breedste zin van het woord, te verbinden. De zorgrobot werd beschikbaar gesteld door HAN ZoraEnZora, (Facebookpagina ZoraEnZora) die deze aaibare machines inzet in projecten rondom zorg, bijvoorbeeld in activeringsprogramma’s voor ouderen.

De opening werd verzorgd door Mad Science die een wervelende show gaf, met veel dampend droogijs, knallende kurken en bubbelende kolven.

Helaas miste de gasten van het Rietveld Lyceum uit Doetinchem dit eerste deel van het programma als gevolg van vertragingen in het openbaar vervoer. Als pleister op de wonde werd voor hen de vertederende welkomstshow van Zora aan het einde van de Girlsday herhaald.

Workshops en hightech-tea

De meiden kregen -roulerend- een aantal technische workshops aangeboden: pannenkoeken printen, zelf een kleurrijk, batterij-aangedreven trilbeestje maken en foto’s in een andere achtergrond monteren. In deze laatste workshop werden de meiden tegen een groene achtergrond gefotografeerd. Daarna werd de opnames in een andere achtergrondafbeelding verwerkt. bijvoorbeeld op een strand of op een bord tussen toefjes slagroom.

Ter afsluiting van het programma was er een hightech-tea: een lunch met heerlijke broodjes en drankjes.

Foto's

Hieronder enkele foto's van deze Girlsday 2017.
Meer foto's vindt u in dit digitale fotoalbum