HAN Pitstop Academy

Design Thinking


Design Thinking is de laatste jaren sterk in opkomst. Dat is op zich niet zo vreemd. Door de mensgerichte aanpak krijg je met Design Thinking namelijk beter inzicht in wat de gebruiker of de klant wil en is daarom goed in te zetten bij innovatieprocessen. Maar als je met Design Thinking in je organisatie aan de slag wilt, hoe pak je dit dan aan?

Design Thinking is een op activiteiten gebaseerd proces met een sterke nadruk op teamwerk en co-creatie. De aanpak stimuleert teams om de juiste vragen te stellen en de verlangens van mensen te ontdekken. Design Thinking levert financieel rendabele voorstellen op die ook technologisch en organisatorisch haalbaar zijn. Jeroen van der Weide bespreekt tijdens de Pitstop de basisprincipes van Design Thinking, haalt een aantal interessante cases aan en tevens mag je zelf proeven wat Design Thinking met jou doet.

Over de gastspreker

Het begon met de zoektocht naar hoe creativiteit nu eigenlijk werkt en het mondde uit in een fascinatie voor verandering en innovatie stimuleren. Zo kan het beste de loopbaan van Jeroen van der Weide in het kort worden omschreven.

In Design Thinking komen allerlei elementen bij elkaar. Jeroen is altijd gericht op samenwerking, respectvol omgaan met elkaar en een combinatie maken van analyse en intuïtie.

Als senior facilitator bij DesignThinkers is hij gespecialiseerd in het ontwikkelen van een gunstig innovatieklimaat. Daarnaast is het stimuleren van toegepaste creativiteit ook nog steeds boeiend. Dit mag hij uitvoeren bij allerlei organisaties, van overheden tot banken, bij mediabedrijven en start ups, in binnen- en buitenland.
 

Praktische informatie


Datum:
woensdag 10 mei 2017
Tijdstip: 16.00 – 18.30 uur
Locatie: HAN, Faculteit Economie en Management, Ruitenberglaan 31, Arnhem
Kosten: geen

De Pitstop bijwonen? Meld je hieronder direct aan.