HAN
HAN
HAN Sport en Bewegen in het Gymnasion

HAN S&B

Sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook leuk! De vraag naar sport- en gezondheidsmanagers, sport- en beweegdocenten en andere sportprofessionals neemt toe. Je kunt bij HAN Sport en Bewegen kiezen uit twee hbo-opleidingen: Sportkunde (voorheen Sport, Gezondheid en Management en Sport- en Bewegingseducatie) en Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO). Het instituut heeft een onderwijslocatie op Papendal en per 18 augustus 2014 tevens op het Gymnasion (Universitair Sportcentrum) in Nijmegen. 

Sportkunde

Is sport je passie en sportprofessional je doel, dan is Sportkunde je opleiding! In deze hbo-studie word je opgeleid binnen het brede speelveld van sport, bewegen en gezondheidsmanagement. Bij Sportkunde in Nijmegen kun je zelf je accent leggen binnen de gehele breedte van het domein van sport en bewegen; zowel op de sociaal-agogische waarde, de maatschappelijke en economische waarde als op de gezondheidswaarde van sport en bewegen. Zie jij je later als sportmanager, beweeg- of leefstijlprofessional? Dan heten we je welkom bij de HAN voor je opleiding Sportkunde!

Beroepsprofiel HAN Sportkunde

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Als leraar Lichamelijke Opvoeding (leraar Sport- en Bewegingsonderwijs) kun je groepen kinderen en jongeren in beweging krijgen én houden. Je leert leerlingen beter bewegen en wijst ze de weg in het grote aanbod van sport- en bewegingsmogelijkheden. Het werkveld van leraren Lichamelijke Opvoeding groeit: je geeft niet alleen les, maar initieert en organiseert ook samenwerkingsverbanden tussen scholen, sportaanbieders en lokale overheid.

Beroepsprofiel HAN ALO