HAN Sport en Bewegen in het Gymnasion

HAN S&B

HAN Sport en Bewegen is onderdeel van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en focust zich op het gehele gebied van sport en bewegen, gezondheid en vitaliteit. Of je nu een keuze moet maken voor een voltijd bacheloropleiding op het gebied van sport en bewegen, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of deeltijd opleidingen, of dat je als ondernemer wat wilt doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN Sport en Bewegen kan je terecht!

Sportkunde

Is sport je passie en sportprofessional je doel, dan is Sportkunde je opleiding! In deze hbo-studie word je opgeleid binnen het brede speelveld van sport, bewegen en gezondheidsmanagement. Bij Sportkunde in Nijmegen kun je zelf je accent leggen binnen de gehele breedte van het domein van sport en bewegen; zowel op de sociaal-agogische waarde, de maatschappelijke en economische waarde als op de gezondheidswaarde van sport en bewegen. Zie jij je later als sportmanager, beweeg- of leefstijlprofessional? Dan heten we je welkom bij de HAN voor je opleiding Sportkunde!

Sportkunde studeren aan de HAN, hoe is dat?

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Als leraar Lichamelijke Opvoeding (leraar Sport- en Bewegingsonderwijs) kun je groepen kinderen en jongeren in beweging krijgen én houden. Je leert leerlingen beter bewegen en wijst ze de weg in het grote aanbod van sport- en bewegingsmogelijkheden. Het werkveld van leraren Lichamelijke Opvoeding groeit: je geeft niet alleen les, maar initieert en organiseert ook samenwerkingsverbanden tussen scholen, sportaanbieders en lokale overheid.

De ALO studeren aan de HAN, hoe is dat?

Dubbele lerarenopleiding Pabo & ALO

De HAN biedt de Dubbele lerarenopleiding Pabo (Lerarenopleiding basisonderwijs) & ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding) aan in Nijmegen. Een bijzonder traject waarin je 2 opleidingen tegelijk volgt.
Na 5 jaar heb je 2 diploma’s op zak!

Een dag in het leven van een Pabo-ALO student