HAN Sport en Bewegen in het Gymnasion

HAN Sport en Bewegen in het Gymnasion

Vanaf 2014 is HAN Sport en Bewegen gehuisvest in het Gymnasion. Vanaf september 2017 is dat in een compleet nieuwe ruimte onder de sporthallen (Gymnasion Zuid), waar tot voor kort nog parkeerplekken waren. Op deze site vind je meer informatie over de locatie van HAN Sport en Bewegen, zoals hoe je er kan komen, waar je kan parkeren etc.

Openingstijden


Het Instituut HAN Sporten Bewegen

  • maandag t/m vrijdag: 07:00 - 19:00 uur

Studiecentrum

  • maandag t/m vrijdag: 08:30 tot 18:00 uur

Radboud Sportcentrum

  • Maandagtot en metvrijdag: 07:00 tot 23:30 uur
  • Zaterdag en zondag: 08:00 tot 21:00 uur

Nieuwbouw HAN Sport en Bewegen

In november 2016 is gestart met de verbouwing van de parkeergarage onder de sporthallen van het Radboud Sportcentrum. Daar is een hypermoderne locatie voor HAN Sport en Bewegen gebouwd die in juni 2017 is opgeleverd. Vanaf september 2017 is HAN Sport en Bewegen in deze nieuwe locatie gehuisvest. Dat wil zeggen dat hier de voltijdopleidingen ALO, Dubbele lerarenopleiding Pabo en ALOenSportkunde daar gezeteld zijn, evenals een vestiging van HAN SENECA, het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid en onderdeel van HAN Sport en Bewegen. De hoofdlocatie van HAN SENECA blijft op de Kapittelweg 33 in Nijmegen, waar ook het Sportmedisch Adviescentrum, onderzoeksruimtes en het Fitness- en Wellnesscentrum gevestigd zijn. De deeltijd ALO, deeltijd Sportkunde en de deeltijdmaster Sport- en Beweeginnovatie worden gegeven op de locatie Papendal.

HAN Sport en Bewegen in het Gymnasion: de faciliteiten

Informatie over nieuwbouw HAN Sport en Bewegen

Vanaf september 2017 is HAN Sport en Bewegen gehuisvest in een nieuw gebouwde innovatieve omgeving onder de sporthallen, waar eerder nog een gedeelte van de parkeergarage was. Deze locatie moet de eerste 25 jaar geschikt zijn om aan alle eisen te voldoen die gesteld worden aan het ontwikkelen van de talenten van de studenten. Bekijk hier alle informatie over de nieuwbouw. Lees meer...

Managementwetenschappen RU en Radboud Sportcentrum

De Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit zetelt vanaf september 2017 in de oude locatie van HAN Sport en Bewegen in het Gymnasion (links bij de hoofdingang). Aan de rechterkant na de hoofdingang aan de Heyendaalseweg zit het Radboud Sportcentrum.

Bereikbaarheid

Het Gymnasion is per openbaar vervoer en per fiets en auto goed bereikbaar. Voor meer informatie bekijk je de routebeschrijving naar het Gymnasion(pdf). De ingang van HAN Sport en Bewegen is aan de Driehuizerweg (op niveau -1), tegenover Park Brakkestein. Hier is echter geen parkeergelegenheid. Bekijk meer informatie over parkeergelegenheid hier. Als je de hoofdingang van het Gymnasion gebruikt, kan je rechtdoor lopen en langs het sportveld over (of onderlangs) de loopbrug, totdat je aan het einde rechts de trap af kan. Daar vind je de hoofdingang van HAN Sport en Bewegen.

Gymnasion

Studenten, bedrijfssporters en particuliere sporters: iedereen kan in het Gymnasion-gebouw deelnemen aan allerlei programma's. Het Radboud Sportcentrum van de Radboud Universiteit (RSC) is van de vroege ochtend tot de late avond geopend en biedt ruim 80 verschillende sporten! Hoe is het gebouw ingericht en wat is de ontstaansgeschiedenis geweest?
nieuws foto

Parkeren

Rondom en onder het Gymasiongebouw is voor auto’s ruim parkeergelegenheid, maar allemaal betaald. In bepaalde gevallen kan door medewerkers en studenten van de HAN een parkeerpas worden aangevraagd. Meer over het parkeren op het Gymnasion