Juridisch Dictee

Impressie 2018

De achtste editie van het HAN Juridisch Dictee was een succes. De volgens sommige rechtenstudenten 'leukste toets van het jaar' werd voorgelezen door mr. Gerlof Meijer, strafrechter en bekend van het Theatercollege.

Het HAN Juridisch dictee is voor studenten, docenten en relaties van de HAN-opleiding HBO-Rechten een goede gelegenheid om hun taalkennis te toetsen en zich daarin te meten met anderen. Je kunt individueel meedoen of met een team. Het evenement vond plaats in theater LUX in het centrum van Nijmegen.

Juridisch Dictee

Het dictee werd voorgelezen door strafrechter mr. Gerlof Meijer.

Theatercollege

Via de sociale media laten burgers regelmatig (al dan niet terecht) weten niet te begrijpen hoe het toch komt dat strafrechters in hun ogen te laag straffen of dat ze maar wat doen. Mr. Gerlof Meijer liet het publiek de andere kant van het verhaal horen: er is veel vertrouwen, nog steeds, in de rechtspraak en dat is niet vanzelfsprekend als je kijkt naar andere landen in Europa. Het leven in een rechtsstaat is een groot goed, onafhankelijke rechtspraak is een must! Daarnaast liet Meijer zien dat rechters in strafzaken nogal eens worstelen met een aantal dilemma’s.