Juridisch Dictee

Jubileumeditie van 2015 een succes!

Ruim 200 studenten, docenten en externe relaties van de bacheloropleiding HBO-Rechten, namen op 19 maart in de Eusebiuskerk in Arnhem deel aan de 5e editie van het HAN Juridisch Dictee & HBO-Rechten Bedrijvendag. Roberto Haak eindigde bij de categorie studenten als eerste met 7 fouten. Hij kreeg € 250,- cash, gesponsord door Phijffer Advocaten. Bij de categorie 'professionals' was Jos� Velzeboer met eveneens 7 fouten de winnaar.

Het jaarlijks terugkerende evenement HAN Juridisch Dictee & HBO-Rechten Bedrijvendag is een uitgelezen kans voor zowel studenten als organisaties om te netwerken, en om kennis en vaardigheden op te doen.�

Bedrijvendag

De bedrijvendag werd afgetrapt met twee workshops die vanwege het hoge aantal aanmeldingen uiteindelijk elk twee keer werden aangeboden. Studenten konden tijdens de workshops hun professionele vaardigheden (netwerken, jezelf presenteren) aanscherpen dankzij communicatiedocente Miranda Vens en het HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap. Daarna was het tijd voor de drukbezochte lezing van officier van justitie Marike Zwartjes over de rol van het strafrecht bij (de preventie van) huiselijk geweld.

Dictee

Na de lezing werd een originele tekst voorgedragen door Herman Kaiser, burgemeester van Arnhem. Het dictee ging over de eeuwige rivaliteit tussen Arnhem en Nijmegen, kerngbieden van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen. Formuleringen als 'Huis der Provincie', 'de zetel van Provinciale Staten' en de 'commissaris der Koning' bleken door de hoofdletters lastig voor de deelnemers. Zowel Kees Boele, de voorzitter van het College van Bestuur van de HAN, en Theo Joosten, faculteitsdirecteur, benadrukten het belang van goed taalgebruik door juristen. Zij zien het dictee als een uitstekend instrument om die boodschap aan studenten over te brengen.

Terwijl de jury zich na afloop over de teksten boog, was er voor de deelnemers een drankje, hapje en live muziek in de sfeervolle entourage van de Eusebiuskerk.

De volledige uitslagen

Winnaars studenten individueel
1e: Roberto Haak: 7 fouten
2e/3e: Arielle Boekhout: 8 fouten/Yahlisa Muller: 8 fouten
4e: Rens van Dijk: 9 fouten
5e: Lucas Leenders: 10 fouten

Winnaars studententeams
1: HANburgers: 16,5 fouten (Simone Megens en Roger Termont)
2: The Dicteetors: 18,5 fouten (Nina van de Vinne en Anouk van Alphen)
3: Rik is de Mol: 22 fouten (Jasper Barreveld en Maarten Winkels)

Winnaar docenten individueel
Jos� Velzeboer: 7 fouten
Rafiq Ritzen: 8 fouten

Winnaars professionals team
Team JZ Arnhem: 8 fouten (Tamara Linnartz en Jacco Beks van de Gemeente Arnhem)